اصلاح سیاستگذاریها شرط اول افزایش اشتغال دانش آموختگان است
سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیسجمهور در گفتوگو با خبرگزاری آنا، درباره برنامههای دولت برای فراهم کردن زیرساختها جهت افزایش اشتغال دانش آموختگان دانشگاهها اظهار کرد: نگاه دولت به افزایش نرخ اشتغال توجه به دو رویکرد آموزشهای مهارتی و معطوف به واقعیت و آموزشهای کاربردی محور است.
وی با بیان اینکه سهم آموزشهای مهارتی در برنامه هفتم توسعه باید به ۴۰ درصد برسد؛ تاکید کرد: دروس کاربردی معطوف به واقعیت باید برای ۶۰ درصد مابقی دانشجویان که به شیوه تئوری و بنیادی آموزش میبینند هم اجرا شود.
هاشمی ادامه داد: از طرف دیگر، صنعت و اقتصاد باید به دانشگاهها پیوند بخورد تا دانشجویان قبل از دانش آموختگی به شکل هدفمند معطوف به فعالیت آموزش ببینند و دانش آنها به درستی مورد استفاده قرار گرفته و در مقابل تسهیل و تشویق لازم و سیاستگذاری مناسب صورت بگیرد و صنایع فعال در دانش بنیان و مابقی بخشها هم باید در حوزه خدماتی و کشاورزی از ظرفیت علمی جامعه برخوردار باشند و همچنین با توجه به تحولات پرشتابی که در جامعه وجود دارد و دانشگاهها کانون شناخت این تحولات و پرورش و آماده سازی نیرو برای آینده ایران هستند باید ارتباط صنعت و اقتصاد با دانشگاه عمیق شود تا برایندی برای منفعت اقتصاد، صنعت و کشاورزی و خدمات باشد و هم بالندگی بیشتر دانشگاهها و کاربردی شدن و بهره گیری بیشتر از آموزههای بیشتر دانشجویان و دانشگاهها را فراهم کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیسجمهور درباره تامین بودجه برای افزایش آمار اشتغال گفت: تامین بودجه جزء منابع کمیاب است، اما باید برای هزینه در ارگانها اولویت بندی شود و مهمتر از بودجه نوع نگرش و رویکرد موجود است. اگر رویکردها و سیاستگذاریها را اصلاح کنیم، تسهیلات و مقدمات لازم فراهم میشود.
وی گفت: میتوان با بودجه فعلی پیوند بیشتر بین دانشگاهها و صنعت و جامعه را بر اساس نگاه دولت به آموزش عالی یعنی مسئولیت پذیری تقویت کرد و در این مسیر تلاش میشود تا تسهیلات و بودجههای لازم از طریق دولت، منابع داخلی و خارجی تامین شود و در این راستا تلاشهای لازم در حال انجام است.
انتهای پیام/